Eventyrreise med farger og pensel

Under mottoet “Eventyrlige tanker om natten og et snev av dag” kunne alle som ville, både små og store, lørdag formiddag gi sitt bidrag til et felles maleri der man fabulerer seg inn i eventyrets verden. I den nye skulpturparken “Fløy en liten blåfugl” i hagen bak Kauffeldtgården i Gjøvik innbød kunstner Beate Juell og gallerist Hilde Svae til en liten kunstnerisk dugnad. Med farger, pensel og blanke ark var det fritt fram for alle som hadde lyst til å male sine egne bilder.
I løpet av de to timene denne kulturelle eventyrreisen varte, var omkring 50 interesserte innom skulpturparken, og det ble laget rundt 30 fargesterke tegninger med fritt motiv. Meningen er at bildene skal skannes og legges ut på parkens egen nettside, slik at de unge kunstnerne får vist sine arbeider til et litt større publikum.
Dette var det første arrangementet i den nye skulpturparken for barn, som åpnet offisielt for noen få dager siden. Neste prosjekt i parken er planlagt i forbindelse med den årlige “Elvelangs”, som i blir 17. oktober.