17. august - 25. august 2017


Galleri Svae Poppop Utstilling 18 - 31. august 2017 Breigaten 4 Stavanger Sentrum foto: GERARD SCHACHMES


foto: GERARD SCHACHMES

Pia Myrvold Galleri Svae Poppop Utstilling 17 - 31. august 2017 Breigaten 4 Stavanger Sentrum

http://www.pia-myrvold.com

Transformative performance utstilling:

Pia MYrvoLD - Venus and the Dreaming Beauty
Vernissage torsdag 17. august kl 19.00 -21.00

I samarbeid med Galleri Svae, presenterer Pia MYrvoLD første del av prosjektet Transforming Venus and the Dreaming Beauty.

Denne utstillingen er som et aktivt atelier, en performance installasjon der kunstneren i løpet av 2 uker skaper nye miljø og happenings rundt tema for prosjektet.

The Dreaming Beauty
På midten av 80 tallet utviklet MYrvoLD en idee om drøm som en ideel tilstand der mennesket er helt fritt. På lerret og papir malte hun sovede figurer som hadde øynene lukket for sine omgivelser.

Transforming Venus
Den digitaliserte Transforming Venus, 2011, reflekterer hvilken ny situasjon kvinnen har idag og hva kunst kan bety for vår tid. 
Vitenskap har gjort det mulig for mennesket å reprodusere på nye måter, manipulering av DNA, kloning og med muligheten for symbioser mellom kunstig intelligens, teknologi og biomasse.

Den digitale Venus møter den sovende kvinnens drøm; den indre skjønnhet; i 30 000 års perspektiv; fra urtid til fremtid. Hun kan overta og styre sin skjebne og sitt kreative potensiell, hun kan eie sitt ego og pårvirke en kollektiv fremtid.

I samarbeid med den franske nye media kunsteren Juan Le Parc, presenterer Pia MYrvoLD et helt nytt verk; Transforming Venus, laget som 3D animert installasjon, presentert i VR (virtuel relalitet).


Obligatorisk Foto credit: Gérard Schachmes